Zodra de brouwer zijn perfecte blend heeft samengesteld, is het tijd om te bottelen. Dat doen we op een klassieke en onverwoestbare bottelmachine met 16 vulkoppen, goed voor 1200 flessen per uur. Daarna krijgt elke fles een champagnekurk en wordt de muselet – het metalen korfje – stevig vastgezet.
De flessen worden liggend opgeslagen in draadcontainers en verhuizen naar een geclimatiseerde ruimte. Hier vindt de hergisting op fles plaats, waarvan de cruciale fase 2 à 4 weken duurt. Tijdens deze hergisting ontstaat de natuurlijke koolzuurdruk, de fijne pareling die geuze en kriek hun sprankeling en schuimkraag geeft.
Na de hergisting is het bier technisch klaar, maar echte verfijning vraagt geduld. Pas na 5 à 6 maanden rijping op fles is de smaak volledig in balans en komen de aroma’s helemaal tot hun recht. Vanaf dat moment verandert de geuze of kriek nauwelijks nog, maar goed bewaard kan je ze tientallen jaren laten liggen – om dan met volle teugen te genieten.
Geen enkel ander bier doet ons dat na!