Hergisting op fles

Alle smaken in balans

Hergisting op fles

Alle smaken in balans

Hergisting op fles

Alle smaken in balans

Naar een fijne parel

Naar een fijne parel

Naar een fijne parel

Bottelen en hergisten

Bottelen en hergisten

Zodra de brouwer zijn perfecte blend heeft samengesteld, is het tijd om te bottelen. Dat doen we op een klassieke en onverwoestbare bottelmachine met 16 vulkoppen, goed voor 1200 flessen per uur. Daarna krijgt elke fles een champagnekurk en wordt de muselet – het metalen korfje – stevig vastgezet.

De flessen worden liggend opgeslagen in draadcontainers en verhuizen naar een geclimatiseerde ruimte. Hier vindt de hergisting op fles plaats, waarvan de cruciale fase 2 à 4 weken duurt. Tijdens deze hergisting ontstaat de natuurlijke koolzuurdruk, de fijne pareling die geuze en kriek hun sprankeling en schuimkraag geeft.

About Image
About Image
About Image
About Image
About Image
About Image

Verfijning vraagt geduld

Verfijning vraagt geduld

Verfijning vraagt geduld

De tijd als bondgenoot

De tijd als bondgenoot

Na de hergisting is het bier technisch klaar, maar echte verfijning vraagt geduld. Pas na 5 à 6 maanden rijping op fles is de smaak volledig in balans en komen de aroma’s helemaal tot hun recht. Vanaf dat moment verandert de geuze of kriek nauwelijks nog, maar goed bewaard kan je ze tientallen jaren laten liggen – om dan met volle teugen te genieten.


Geen enkel ander bier doet ons dat na!

Section Image

Zo komen onze bieren tot stand

Spontane gisting

Van het brouwen tot de hergisting op fles: onze bieren van spontane gisting volgen een geijkt (en ook geëikt) proces om hun specifiek karakter te ontwikkelen. Ontdek er alles over op volgende pagina's:

Section Image

Zo komen onze bieren tot stand

Spontane gisting

Van het brouwen tot de hergisting op fles: onze bieren van spontane gisting volgen een geijkt (en ook geëikt) proces om hun specifiek karakter te ontwikkelen. Ontdek er alles over op volgende pagina's:

Section Image

Zo komen onze bieren tot stand

Spontane gisting

Van het brouwen tot de hergisting op fles: onze bieren van spontane gisting volgen een geijkt (en ook geëikt) proces om hun specifiek karakter te ontwikkelen. Ontdek er alles over op volgende pagina's:

Spontaan en ongeëvenaard

Onze bieren

Bij Bogaerden brouwen we volgens eeuwenoude methodes, met respect voor tijd en natuur. Of het nu een lambiek is die jarenlang rijpt of een geuze die verfijnt op fles: elke slok vertelt een verhaal.

Spontaan en ongeëvenaard

Onze bieren

Bij Bogaerden brouwen we volgens eeuwenoude methodes, met respect voor tijd en natuur. Of het nu een lambiek is die jarenlang rijpt of een geuze die verfijnt op fles: elke slok vertelt een verhaal.

Spontaan en ongeëvenaard

Onze bieren

Bij Bogaerden brouwen we volgens eeuwenoude methodes, met respect voor tijd en natuur. Of het nu een lambiek is die jarenlang rijpt of een geuze die verfijnt op fles: elke slok vertelt een verhaal.