De rijping

Beloond door de tijd

De rijping

Beloond door de tijd

De rijping

Beloond door de tijd

Van gisting naar rijping

Van gisting naar rijping

Van gisting naar rijping

Houten vaten vol leven

Houten vaten vol leven

Na 2 à 4 weken is het grootste deel van de suikers omgezet in alcohol en CO₂. Dan begint het subtiele spel van de rijping. Onze houten vaten bevatten goede micro-organismen in de wanden, die blijven meewerken aan de ontwikkeling van het bier.


Tegelijk laat het hout een heel klein beetje zuurstof door – een proces dat we micro-aeratie noemen. Die minieme zuurstoftoetreding zorgt ervoor dat aroma’s zich verfijnen en met elkaar versmelten.

About Image
About Image
About Image
About Image
About Image
About Image

Gelaagde geur en smaak

Gelaagde geur en smaak

Gelaagde geur en smaak

Rijker met de jaren

Rijker met de jaren

Tijdens de rijping ontstaan nieuwe lagen in geur en smaak. Aroma’s verbinden zich en vormen samen een complex en elegant boeket dat alleen maar rijker wordt met de jaren.


Na 3, 4 of zelfs 5 jaar rijping levert dat lambiek op met een diepgang die nergens ter wereld te evenaren is. Lambiek wordt beloond door de tijd – en deze unieke smaken zijn onmogelijk te imiteren.


Section Image

Zo komen onze bieren tot stand

Spontane gisting

Van het brouwen tot de hergisting op fles: onze bieren van spontane gisting volgen een geijkt (en ook geëikt) proces om hun specifiek karakter te ontwikkelen. Ontdek er alles over op volgende pagina's:

Section Image

Zo komen onze bieren tot stand

Spontane gisting

Van het brouwen tot de hergisting op fles: onze bieren van spontane gisting volgen een geijkt (en ook geëikt) proces om hun specifiek karakter te ontwikkelen. Ontdek er alles over op volgende pagina's:

Section Image

Zo komen onze bieren tot stand

Spontane gisting

Van het brouwen tot de hergisting op fles: onze bieren van spontane gisting volgen een geijkt (en ook geëikt) proces om hun specifiek karakter te ontwikkelen. Ontdek er alles over op volgende pagina's:

Spontaan en ongeëvenaard

Onze bieren

Bij Bogaerden brouwen we volgens eeuwenoude methodes, met respect voor tijd en natuur. Of het nu een lambiek is die jarenlang rijpt of een geuze die verfijnt op fles: elke slok vertelt een verhaal.

Spontaan en ongeëvenaard

Onze bieren

Bij Bogaerden brouwen we volgens eeuwenoude methodes, met respect voor tijd en natuur. Of het nu een lambiek is die jarenlang rijpt of een geuze die verfijnt op fles: elke slok vertelt een verhaal.

Spontaan en ongeëvenaard

Onze bieren

Bij Bogaerden brouwen we volgens eeuwenoude methodes, met respect voor tijd en natuur. Of het nu een lambiek is die jarenlang rijpt of een geuze die verfijnt op fles: elke slok vertelt een verhaal.