Spontane gisting

Samenspel van natuur, tijd en vakmanschap

Spontane gisting

Samenspel van natuur, tijd en vakmanschap

Spontane gisting

Samenspel van natuur, tijd en vakmanschap

De basis van bier

De basis van bier

De basis van bier

Spontane gisting is wat ons bier uniek maakt

Spontane gisting is wat ons bier uniek maakt

Spontane gisting is geen techniek die je zomaar kopieert. Het is een wonderlijk samenspel van natuur, tijd en vakmanschap – en voor lambiek en Geuze kan het alleen hier, op die paar vierkante kilometer in het Pajottenland en Zennevallei.

Onze bieren ontstaan dankzij miljoenen micro-organismen uit de lucht, die hun werk doen zoals geen enkele laboratoriumgist dat kan. Dat maakt lambiek, en alles wat erop volgt, zo bijzonder.

Elke stap in het proces – van brouwen tot bottelen – draagt bij aan de unieke smaak en het karakter van onze lambiek, geuze en kriek. Op de volgende pagina's ontdek je hoe dat gebeurt.

About Image
About Image
About Image
About Image
About Image
About Image

Waar alles begint

Waar alles begint

Waar alles begint

Stap 1: Brouwen

Stap 1: Brouwen

Gerst en tarwe, geteeld op de velden die je ook bij Breugel terugvindt, vormen de basis. Oude hoprassen, frisse Pajotse lucht en het koelschip zorgen voor de magie van de spontane gisting. Lees hoe zetmeel suiker wordt en het wonder begint.


About Image
About Image
About Image

De kracht van tijd en hout

De kracht van tijd en hout

De kracht van tijd en hout

Stap 2: Rijping

Stap 2: Rijping

Na de gisting begint het lange wachten. In onze eikenhouten vaten verandert de lambiek langzaam van smaak, geur en karakter. De tijd en het hout doen hun werk – iets wat niet te versnellen of na te bootsen valt. Ontdek hoe de lambiek zijn diepgang krijgt.


About Image
About Image
About Image

De kunst van het mengen

De kunst van het mengen

De kunst van het mengen

Stap 3: Assemblage

Stap 3: Assemblage

Geen ander bier vraagt zoveel kennis van vaten en smaken als geuze. De brouwer assembleert jonge en oude lambiek tot een blend die na hergisting uitgroeit tot een perfect gebalanceerd bier. Lees hoe vakmanschap en ervaring samenkomen in de blend.


About Image
About Image
About Image

Levend bier

Levend bier

Levend bier

Stap 4: Hergisting op fles

Stap 4: Hergisting op fles

Na het bottelen krijgt de blend tijd om verder te ontwikkelen. In de fles ontstaat de zachte pareling en wordt de smaak verder afgerond. Vanaf zes maanden is het bier op zijn best, maar je kan het nog tientallen jaren bewaren. Lees hoe de fles het bier zijn finale karakter geeft.



Spontaan en ongeëvenaard

Onze bieren

Bij Bogaerden brouwen we volgens eeuwenoude methodes, met respect voor tijd en natuur. Of het nu een lambiek is die jarenlang rijpt of een geuze die verfijnt op fles: elke slok vertelt een verhaal.

Spontaan en ongeëvenaard

Onze bieren

Bij Bogaerden brouwen we volgens eeuwenoude methodes, met respect voor tijd en natuur. Of het nu een lambiek is die jarenlang rijpt of een geuze die verfijnt op fles: elke slok vertelt een verhaal.

Spontaan en ongeëvenaard

Onze bieren

Bij Bogaerden brouwen we volgens eeuwenoude methodes, met respect voor tijd en natuur. Of het nu een lambiek is die jarenlang rijpt of een geuze die verfijnt op fles: elke slok vertelt een verhaal.